بهره علمی حضرت فاطمه معصومه(س) در پرتو تعالیم امام کاظم و امام رضا(ع) از ویژگیهای شخصیتی این بانوی بزرگوار است.
روزی جمعی از شیعیان به قصد دیدار امام موسی کاظم(ع) و پرسیدن سؤالاتی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم(ع) در مسافرت بود، پرسشهای خود را به حضرت معصومه(س) تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دوم به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار پرسشهای خود را بازخواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از اینکه حضرت معصومه (س) پاسخ پرسشها را نوشته بودند. وقتی پاسخها را دیدند بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک کردند. در بین راه با امام کاظم(ع) برخورد کردند و ماجرای خود را تعریف کردند، وقتی امام(ع) پاسخ پرسشها را مطالعه کردند، سه بار فرمودند: "فداها ابوها" پدرش به فدایش.
مانند همان جمله ای که پیامبر (ص) در حق حضرت فاطمه (س) فرمودند.
صدرالمتألهین، فیلسوف معروف اسلامی و صاحب "اسفار" می فرماید: من هر وقت در جایی مشکلی برایم پیش می آمد و از حل آن مسأله علمی عاجز می شدم، به سمت قم میآمدم و به حرم حضرت معصومه (س) مشرف می شدم، آن وقت دو رکعت نماز در حرم به جا می آوردم و آن مشکل علمی که ذهنم را مدت ها درگیر کرده بود، حل می شد.
بانویی که به شفاعتش شیعیان وارد بهشت می شوند
فضایل علمی و معرفتی آن بانوی بزرگوار به گونهای است که امام رضا(ع) در قالب زیارتنامه این فضایل را برای شیعیان به یادگار گذاشتند. در بخشی از زیارتنامه میخوانیم: "مَنْ زَارَهَا عَارِفاً بِحَقِّهَا فَلَهُ الْجَنَّة" هرکس او را زیات کند در حالی که معرفت به حقش داشته باشد، بهشت بر او واجب میشود.
و در ادامه میخوانیم"السَّلَامُ عَلَیْکِ عَرَّفَ اللَّهُ بَیْنَنَا وَ بَیْنَکُمْ فِی الْجَنَّةِ وَ حَشَرَنَا فِی زُمْرَتِکُمْ وَ أَوْرَدَنَا حَوْضَ نَبِیِّکُمْ وَ سَقَانَا بِکَأْسِ جَدِّکُمْ مِنْ یَدِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ صَلَوَاتُ اللَّهِ عَلَیْکُمْ"سلام بر تو، خدا بین ما و شما در بهشت شناسایى برقرار کند، و در گروهتان محشور کند و بر حوض پیامبرتان واردمان کند، و به ما با جام جدّتان، از دست على بن ابى طالب بنوشاند.
و در انتهای زیارتنامه میخوانیم: "یَا فَاطِمَةُ اشْفَعِی لِی فِی الْجَنَّةِ فَإِنَّ لَکِ عِنْدَ اللَّهِ شَأْناً مِنَ الشَّأْن" اى فاطمه درباره بهشت برایم شفاعت کن، به درستى که براى تو نزد خدا مقامى از مقامات بلند است. بنابراین همچنان که فاطمه معصومه(س) مایه خیرات و برکات فراوان برای شیعیان بودند، در بهشت نیز شفیع آنها خواهند بود.
شکیبا باشید...